Bejárati és beltéri ajtók fából, kiváló minőségben!

Kérjen
ájánlatot
ITT!

Házépítők, lakás felújítok figyelem!

Csak az Ön képzelete szab határt. Az

egérlyuktól az elefántházig bármilyen méretű

ajtót és ablakot legyártunk kiváló minőségben.

Az ókorban is volt már színes ceruza!


A színes ceruzák egy faburkolatból és egy gazdagon pigmentált bélből, vagyis magból állnak. A mag lehet viasz vagy olaj alapú, amibe a pigmentet keverik és tartalmaz adalék- és kötőanyagokat is.


 


Plinius említette, hogy már az ókori görögök és a rómaiak is használtak viasz alapú ceruzát. A mai értelemben vett első színes ceruzák a 19. században jelentek meg és kezdetben jelölésre használták őket.


 


Johann Sebastian Staedtler 1834-ben alkotta meg az olajalapú színes ceruzát, ami csak a 20. század első felében terjedt el és kezdetben művészeti célra használták. Rövidesen számos ceruza gyártó kínált jobbnál jobb minőségű színes ceruzát, úgymint a Faber Castell, Hardthmuth Koh-I-Noor, Caran d'Ache vagy Conté.


 


A művészi célra szánt színes ceruzák nagyobb mennyiségben tartalmaznak kiváló minőségű pigmenteket, mint az általános célra használt színes ceruzák. A művészeti színes ceruzáknál a „fényállóság” vagyis napfény hatására az UV sugárzásnak ellen álljon, törésállóság, vízállóság, viaszvirágzás és végül a tartóság mind lényeges szempont.


 


Az általános használatra szánt színes ceruza gyengébb minőségű, mint egy művészceruza. Jellemzően viaszbázisúak, kevesebb és gyengébb minőségű pigmentet tartalmaznak. Viszont jelentősen olcsóbbak. A színes ceruza a rajzeszközök talán legkedveltebb képviselője, mivel időtálló, hordozható és viszonylag megfizethető.

Forrás: wts.hu, 2016-11-29 23:06

 

Konyhabútor készítés

Konyhabútor cseréjét tervezem

 

Tervezze meg ajtóját!

Ajtótervező

 

Honnan tudom, hogy a meglévő nyílászáróimmal baj van?

Kattintson ide és a praktikus tanácsokért.

 

Lakás felújítók figyelem!

Segíteni szeretnék Önnek nyílászárói helyes megválasztásában.

Kattintson ide tanulmányunkért,

hogy hosszútávon elégedetten tudja használni.

 

Építkezők!

Új nyílászáró  beszerzésének az ABC-je