Bejárati és beltéri ajtók fából, kiváló minőségben!

Kérjen
ájánlatot
ITT!

Fa ablak

A fa ablakok számos jó tulajodonsággal rendelkeznek, amelyek miatt egyretöbben választják a fa ablokat az nyílászárócserekor. A számos előny közül talán a tartósság és a kiváló szgeteló képesség a legfontosabb. Nyilván Ön is látott már 100 éves házba beépített fa ablakot amely szinte tökéletes állapotban állt ellen 100 év viszontagságainak. A fa ablakok szigetelő képessége is nagyban megnőtt a korszerű üvegek használatával. Mivel a fa kiváló hőszigetelő ezért megakadályozza, hogy a felületén páralecsapődás alakuljon ki úgy, mint a műanyag ablakok esetében.
A fa ablakok tűzvédelmi szempontból is kiválóak, tűz esetén először egy nehezen éghető réteg alakul ki, amely meggátolja a fa további égését, és ezek mellett a fa ablak szerkezeti is megőrzi merevségét. Ez a szilárdság egyébként is jellemzi a fa ablakokat, mivel faanyag mérettertáse rendkívül jó. Az ablakkeretek nyáron akár 80°C-ra id felmelegedhetnek, de a fa ablakoknál ez nem jelent gondot mivel a fa hőtágulási tényezője nagyon kicsi.
Ezen tulajdonságok mellett a legtöbben azért választják a fa ablakokat, mert minden egyes ablak egyedi, utánozhatatlank mintával rendelkezik, valamint a színük is egyedülálló. Ezt tetézi még a formagazadagság amely egyetlen másik alapanyag esetében sem olyan tág, mint a fa ablakonál.

Ennyi előny mellett meg kell említeni a fa ablakok tulajdonképpeni egyetlen hátrányát amely a gondos ápolás. A fa ablakkereteket évente érdemes ápolni, így őrizhetjük meg hosszútávon a kiváló minőségüket. A homlokzaton nagy fénynek és ezzel uvb sugárzásnak vannak kitéve az ablakok ettől kell főképp óvni az ablakkereteket.

Konyhabútor készítés

Konyhabútor cseréjét tervezem

 

Tervezze meg ajtóját!

Ajtótervező

 

Honnan tudom, hogy a meglévő nyílászáróimmal baj van?

Kattintson ide és a praktikus tanácsokért.

 

Lakás felújítók figyelem!

Segíteni szeretnék Önnek nyílászárói helyes megválasztásában.

Kattintson ide tanulmányunkért,

hogy hosszútávon elégedetten tudja használni.

 

Építkezők!

Új nyílászáró  beszerzésének az ABC-je